Община Пловдив ще съдейства за цялостното обновяване на двора на ОДЗ „Зора“, за да бъде той безопасен, привлекателен и да предоставя още повече възможност за игра на децата. Това заяви кметът Иван Тотев при днешното си посещение в детското заведение. Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов те разговаряха с директорката на детското заведение Дора Янева.
Инициативата за внезапната инспекция е на родители на деца, които посещават градината и които помолиха кмета Иван Тотев за разрешение на проблема с износената настилка на двора и остарелитекатерушки.
Детска градина „Зора“ е на 50 години, сградата е обновена и санирана със средства на международен фонд „Козлодуй“. Въпреки усилията на ръководството и на родителите само малка част от кътовете за игра навън са обновени, като са сложени две нови пързалки.
„От бюджета на общината ще заделим 60 000 лева за ремонт. С тях ще подменим старите плочки с нови и ще се положим на ударопоглъщата настилка на местата, където децата играят. Ще премахнем опаснитекатерушки, ще направим необходимото отводняване и ще поставим нови електрически стълбове, които осветяват район в и около градината вечер“, коментира кметът Иван Тотев. Той благодари на една от майките - Наска Манчева за това, че се е обърнала към него за съдействие, тъй като дворът наистина има нужда от основен ремонт и обезопасяване.
Ремонтът ще бъде извършен през летните месеци, когато децата, посещаващи детската градина, са по-малко. За целта ще бъде създадена специална организация, така че ремонтните дейности да не пречат на учебния процес. Така през септември ДГ „Зора“ ще посрещне новата учебна година с обновен и модерен двор, където хлапетата от всички групи ще тичат и играят на воля.