Район „Тракия“ бе първия квартал в град Пловдив, в който стартира проекта „Включи квартала – Театър в парка“. Комедията „Любов в лудницата“ с участието на обичаните актьори Албена Павлова и Ненчо Илчев истински зарадва тракийци в парка до магазин Лидъл. Хора от различни възрасти, майки с деца, пенсионери, семейства, малчугани с велосипеди и хора с двигателни проблеми, които иначе трудно напускат района, „окупираха“ за минути парка и се смяха до сълзи на веселата комедийна история.

 „Изключително силно привлече вниманието ни новоизграденият парк до комплекс „Елит“ в район „Тракия“ и видяхме прекрасна възможност да разгърнем идеята си точно тук, защото паркът предоставя пространство за широка публика, много модерно съоръжение е и осигурява максимални параметри за реализация на всяко едно събитие на открито. А и отделно забелязахме, че е много посещаван, което говори, че жителите на района харесват това публично пространство“, отбелязаха организаторите от фирма „Макарт“, които вече имат идеи и следващи проекти на същото място.

Проектът „Включи квартала – театър в парка“ е фестивал, подчинен на театралното изкуство, който прави поредица от театрални вечери, отворени за всички хора, без значение от възраст, пол, етнос, образование или интереси. Включва един спектакъл, четири квартала на град Пловдив, четири специално построени сцени и свободен вход за публика.

Организаторите от „Маскарт“, които положиха огромно старание и сърце в реализацията на проекта, изказваха благодарности към Община Пловдив, с чиято финансова подкрепа се реализира проекта „Включи квартала – Театър в парка“ , като част от Културния календар на града за 2019 г., както и специална благодарност за гостоприемството и подкрепата на кметството на район Тракия.

„Маскарт“ от години организира и провежда културни събития в Пловдив – театрални постановки, концерти, събития с благотворителна цел. Организирали са многобройни събития, състояли се на сцените на Античен театър, Летен театър, Лятно кино Орфей, Дом на културата „Борис Христов“. Идеята за театър в кварталите с вход свободен е нова за тях и получи огромна подкрепа и благодарности от страна на публиката. Повече от час след представлението, продължиха снимките на тракийци с актьорите Ненчо Илчев и Албена Павлова, които не отказана нито едно селфи на желаещите малчугани и възрастни.

Хитовата комедия „Любов в лудницата“ може да бъде видяна в още 3 квартала, безплатно. Началото на всяко представление е в 20:30 часа.  Автор на „Любов в лудницата“ е  Емил Бонев, режисьор- Емил Марков.

Ето и следващи дати:

9 юни 2019г., неделя, – Парк „Белите брези“, кв. Кючук Париж

12 юни 2019г., сряда, – Парк „Ружа“, кв. Смирненски

19 юни 2019г.сряда,  – Парк „Рибница“, кв. Кършияка.