Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев (Пловдив).  Това съобщиха от лагера на "канарчетата". Клубът се договори с 53-годишния специалист, който ще води отбора през новия сезон.
Петрович поема представителния отбор на "жълто-черните", след като през изминалия сезон е работил в холандския Утрехт като асистент на Дик Адвокат.
В екипа на новия наставник на Ботев влизат Жарко Лучич (помощник треньор), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите).
Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на отбора за лагера във Велинград, като часът на пресконференцията ще бъде обявен допълнително.
Новият наставник на Ботев притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на Севиля, ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, както и за националния тим на бивша Югославия.
В треньорската си кариера е бил старши треньор на Боависта (Португалия), Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия). Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокат, с когото освен в Утрехт работи още в Съндърланд и националния отбор на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като помощник треньор на Руд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер, Аврам Грант в Уест Хям и Гус Хидинг в Анжи Махачкала.