Изложба „Човешки хербарий“ на италианската илюстраторка Сара Донати ще бъде открита от 12.06 от 16:00 ч.  В Пловдив. Това е  второто събитие от проекта на галерия Лабиринт, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 .
Всички гости на града под тепетата ще имат възможност да разгледат изложбата до 16.06 в галерията от вторник до петък от 17.00 до 20.00 часа, както и през уикенда от 11.00 до 16.00 часа.
В рамките на три дни Сара Донати проведе творчески работилници със студенти от АМТИИ специалност“ Мода“ и художници от града под заглавие "Човешки хербарий". Уъркшопите се проведоха на открито, като участниците събраха природни материали за направата на специален костюм, който да покаже връзката на човека с природата. Нестандартното облекло ще бъде представено по време на изложбата.
Експозицията включва още илюстрации от най-новата детска книга на Сара Донати „Да говоря с дървета“. Основната идея на илюстраторката е да покаже какво ни свързва и какво ни отличава от растенията и как подхранваме въображението си, вдъхновени от безкрайните игри на форми в природата.
Сара Донати е учила илюстрация в Европейския институт за дизайн в Рим, след което работи като илюстратор на свободна практика. Творчеството ѝ обхваща теми за човешкото тяло и връзката му с външния свят, с природата и градското пространство.