"Главболгарстрой" печели обществената поръчка за реконструкцията на Пречиствателната станция на за 58 милиона лев или 70, 6 милиона лева с ДДС. Средствата са осигурени за Община Пловдив по оперативна програма "Околна среда" за воден цикъл. В проекта е включен и ремонтът на Пречиствателната станция.

 Преди една година бе обявен търгът, но провеждането му се забави, защото беше обжалван. Пет фирми, сред които бяха консорциум с водещи участници "ИСА - 2000" и "Джи Пи Груп", бяха подали оферти, но не успяха да се класират за фиала.

Предстои да бъде сключен договор с консорциум „ΠCOB Πлoвдив 2018“, учреден от „ГБC-Πлoвдив“ AД, „Глaвбoлгapcтpoй“ AД и „Eко -Πpoeкт 2000“ EOOД.

"Главболгарстрой" изпълнени вече няколко крупни поръчки  по договор с Община Пловдив. Компанията  изгради зала  "Колодрума", за която държавата отпусна  50 млн. лева, детска градина "Котаракът в чизми" в "Южен" за 4 млн. лева, Лъчетерапевтичния комплекс на Онкодиспансера за 10 милиона. В момента ГБС завършва художествената галерия на ул. "Гладстон", чиято стойност е близо 3,5 млн. лева. Преди няколко години фирмата беше наета за изграждането на къщата на кмета на Пловдив Иван Тотев.