Върху площ от 5000 м² френските графити артисти Ела&Питррисуваха три дни своето изображение в двора на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Днес те го показаха пред обществеността със своеобразен флашмоб. В него се включиха всичките 120 участници на Фестиваланастудентите франкофониотЦентрална и ИзточнаЕвропа " Датворим заедно",в рамките на който се случва и рисуването. Въображението на артистите бе провокирано от мотото на Европейска столица на културата заедно и мотото на фестивала „Да творим заедно“.
Елла и Питр излизат на сцената на уличното изкуство през 2007 г. като няколко години по-късно  започват да рисуват огромни хора, които наричат „Спящите великани“. Те стават тяхна запазена марка.
Преди да пристигнат в Пловдив, дуото артисти рисува най-голямото графити изображение в Европа на площ от 2,5 хектара върху покрива на Павилион 7 на Пари Експо - Порт дьо Версай.
Събитието се реализира в партньорство между Френскиятинститут в България, УниверситетскатаагенциянаФранкофонията и Фондация "Пловдив 2019".
Фестивалът на студентите франкофони на Университетската агенция на Франкофонията (УАФ) отбелязва своето осмо издание за пръв път в България от 1 до 5-и юли. Партньори на фестивала са МеждународнатаорганизациянаФранкофонията, Френскияинститут в Българиязачасттакултурнапрограма, Медицинскияуниверситет – Пловдив, както иФренско-германскиякултуренфонд, МеждународнатаделегацияВалония-Брюксел, Оргахим, Mr. Bricolage и Telus International.