Понеделник вечер от 21:10 започва Оскаровата вечер наФилмови Нощи във Филипополис с великолепния " Роди се звезда" носител на престижната награда на Академията за най-добра музика. Пловдивчани ще могат да видят на голям екран още веднъж красивата любовна история и вълшебната химия между звездите Брадли Купър и Лейди Гага, които обединяват своите безспорни таланти, за да представят реалистичната и страстна история на Джак и Али, две артистични души, които се събират на сцената и в живота. Това е едно нелесно пътуване, проследяващо красивите и сърцераздирателни моменти в една връзка, която се опитва да оцелее.

Късната прожекция от23:30 ч. ще бъде на друг оскаров фаворит – "Зелената книга" на Питър Фарели с участието на Виго Мортенсен, Махершала Али, както и на българинът Димитър Маринов. Филмът, спечелил Оскар за най-добър филм, е вдъхновен от истинска история за приятелство, което успява да преодолее расизма и класовото разделение, линията Мейсън-Диксън от 1962-ра. Тони Лип – охрана в италиано-американски квартал в Бронкс, е нает да бъде шофьор на д-р Дон Шърли - световноизвестен чернокож пианист, който започва турне от Манхатън до дълбокия Юг. Те ще трябва да разчитат на Зелената книга - пътеводител на безопасните по това време места за афроамериканци.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите"Черно котка, бял котарак"  (на 12.07), "Гладиатор" (на 18.07) и "Амадеус" (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.
Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ от деня на откриването - 05.07, на касата на LUCKY ДОм ан киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg