С пресконференция в новооткритата Пивоварница Каменица в Европейската столица на културата, Пловдив, представиха програма, участници, домакини и екип на започващото 3-то издание на Сватбената Седмица на модата и 1-во на новоучредените Сватбени Награди за Мода ( Bridal Fashion Week & Awards, www.bridalfashionweek.eu).

    Пет дневният сватбен моден маратон започва тази сряда (10-ти юли) и ще продължи до 15-ти юли 2019, вкл. Всяка вечер в дните от сряда до неделя от 20.00, 21.00 и 22.00 часа на амфитеатралните стълби в красивата сграда на домакина Пивоварница Каменица. (http://pivovarnitzakamenitza.bg/) в центъра на града, граждани и гости на Пловдив могат да присъстват на зашеметяващи с красотата си и талант, авторски модни ревюта на 15 дизайнери и модни къщи на сватбена и висша мода от цялата страна.
    
    В дневната, съпътстваща модните ревюта, програма на Сватбената Седмица на модата, на открити площи около Пивоварница Каменица ще бъдат разположени експозициите на майстори-бижутери, автори на подаръци, сватбени украси и ръчно изработени сувенири, които ще се продават свободно и може да поръчате в количества директно от производителите, всеки ден от 9.00 сутринта до 21.00 ч. вечерта. В залата на етаж 2 на Пивоварницата е Сватбения ШОУРУМ със Салон за Купувачи, предназначен за договаряне и поръчки чрез директни срещи на дизайнери, модни къщи, бутици и ателиета с бъдещи младоженци, купувачи и търговци. В изложбеният шоурум бихте могли да направите още интересни срещи с най-добрите сватбени агенции в страната, фото и видео оператори, гримьори, коафьори, стилисти, туроператори на сватбени пътешествия, DJ и водещи на сватбени тържества, както и да договорите пълната палитра от услуги, необходими за организиране на една сватба, кръщене или официален повод.
    
    Дизайнерски пленер, Фото и Видео сесии, Изложби, Презентации и Демонстрации съпътстват още всекидневната програма на сватбената седмица. В събота и неделя програмата включва полезен и любопитен Сватбен Моден Форум с лекции и дискусии в 6 модула: Семейно планиране,  Психология на щастливото семейство, Програма Мода за Здраве! за това, което не знаете за репродуктивното здраве, Дизайнерски и Юридически консултации и още: полезни съвети и споделен опит в услугите за организиране на сватбено тържество. В неделя е и срещата на 3 от 28-те страни-членки на Европейски Моден Съвет, които ще дадат старт с премиера на проекта Европейска столица на модата – идентичен на Европейската столица на културата като нейно иновативно развитие с учредителен принос на Пловдив и България. Тя ще започне реализация от 2020г. с най-авторитетните Европейски институции.  
    
На пресконференцията стана ясно и защо Пивоварница Каменица бе избрана да бъде място на провеждане на престижното модно събитие. Домът на първата бира на България е специално за Пловдив място, там, от където започват едни от най-хубавите срещи в Пловдив, а именно на комина. По време на серията от събития, тази седмица, всички гости ще могат да се насладят на майсторските занятчийски бири, ръчно приготвени на място от майстор - пивоваря Иван Карагьозов, както и да опитат специално съчетаните за конкретния вид бира ястия, подготвени от готвача Явор Калинин.
Във всеки един от дните по програма, вечерите с модни ревюта ще бъдат последвани с коктейл-дегустация като всеки ден е посветен на 5-те бири от Пивоварница Каменица: Хоп-Троп НЕИПА е в откриващият ден с прекрасното ревю на Ателие АЛЕКСАНДРА от Асеновград. С колекцията си „Отражение/Reflection” те имат честта да открият модния форум като Победители в категория Сватбена мода на 14-те Български Модни Награди Ейрене 2018 за мир и благоденствие. Последвани от представянето на Бутик-Ателие ИЗИДА от Асеновград, AVORA Bridalwear от Хасково, Модна къща САЛЗАРА от град Бургас, Мон МАРИ от Бутик Шик на Христо Димитров от град Пловдив, Мира ВИЖЪН от София и още над 10 дизайнери, модни къщи и ателиета за сватбена мода от цялата страна с уникално красиви модни колекции ще се насладите ако присъствате в дните, посветени на бирите Спайс ВАЙС, Брю-нетка Тъмна и Тепейл Ейл. Денят на Сингъл Пилзен е в последният ден 5-ти на сватбения моден маратон, запечатан с модното ревю на един от доайените на висшата и сватбена мода в България, дизайнерката Диди ДЕМЕРДЖИЕВА от Асеновград.
Сватбената Седмица на модата се организира от Националната камара за мода на България и Европейският Моден Съвет с любезното домакинство на Пивоварница КАМЕНИЦА, чийто фокус върху организацията на събития не включва единствено бирени, но и други различни видове събития като започващата Bridal Fashion Week, например. Целта на мястото е да събира приятели и общности от будни градски хора, които търсят приятните изживявания и разнообразието от вкусове. “За нас е важно да допринесем към развитието на културния и социален живот на настоящата Европейска столица на културата - град Пловдив с висококачествени изживявания за всички жители и гости на града”, коментираха от Пивоварница Каменица по време на пресконференцията.

    Достъпът за дневната програма е свободен с регистрация на място. Вечерната програма с модни дефилета, коктейли и дегустации е с покани от дизайнерите и билети от 2лв. до 5 лв. с ВИП места, които се продават в мрежата на Ивентим в цялата страна (https://www.eventim.bg/bg/bileti/svatbena-sedmica-na-modata-plovdiv-amfiteatralna-scena-komina-pivovarnica-kamenica-528151/). Те имат благотворителна цел и са в полза на каузите на програма „Мода за Здраве!”, създадена специално от модната индустрия на България за репродуктивното бъдеще на прекрасната ни страна!   
    
    Заключителният ден, 15-ти юли 2019 на 3-та Сватбена Седмица на модата, се очаква да бъде вълнуващ триумф на най-добрите образци в сватбената мода и стил. На официална вечерна церемония от 20.00 часа ще бъдат връчени призове в 70 категории на първите Сватбени Награди за мода на България. Тя ще се проведе в мечтаното място за градински сватби, ресторант-градина МАВРУДА (https://mavruda.com/), на източния вход на град Пловдив, където Ви очакваме за вълнуващи моменти и спомени за цял живот. Покани и акредитации за вечерта на Сватбените Модни Награди се разпространяват от Националната камара за мода на България, а благотворителни билети може да закупите също в мрежата на Ивентим в страната.