Вторник вечер от 21:10Филмови Нощи във Филипополисще ви посрещнат за пореден път в лятно кино „Орфей“ с френския "Мароко отвисоко"  на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, който разгръща на голям екран красотите на северноафриканската страна от птичи поглед. От заснежените върхове на Атласките планини, през хилядите светлини на площад Джема ел Фна в Маракеш и внушителния силует на джамията "Хасан II" в Казабланка, до синия пейзаж на Шефшауен и пясъчните дюни на Мерзуга.

По-късната прожекция от23:30 ч. ще бъде на режисьорския дебют на Мариан Вълев, познат от „Под прикритие“ като Куката, "Лошо момиче" с участието на Елена Телбис, Диляна Попова, Деян Донков и др. Филмът разказва за бившата шампионка по художествена гимнастика и настояща стрийптизьорка Жанета, в чийто живот настъпват драстични промени, след като преживява семейна трагедия и става жертва на насилие. В опитите си да намери своето място под слънцето момичето се изправя срещу най-могъщия си враг - самата себе си.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите"Черно котка, бял котарак"  (на 12.07), "Гладиатор" (на 18.07) и "Амадеус" (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.
Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ от деня на откриването - 05.07, на касата на LUCKY ДОм ан киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg