Петък вечер от 21:10 часа в лятно кино "Орфей" пловдивчани ги очаква весела вечер под звездите с музиката на любимите Бийтълс, под режисурата на изключителния Дани Бойл, който е забъркал сместта между комедия и мюзикъл в новия „Вчера си е за вчера “. Филмът разказва за Джак Малик (Химеш Пател) – музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс).
След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на Бийтълс.

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде тази на българската комедия "Уют" – режисьорски дебют на обичания Камен Донев. В историята се преплитат тежки семейни взаимоотношения в комедиен аспект – съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.
На 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „Лятото на обичайните заподозрени“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.
Тазгодишното издание на кинопанорамата ще предложи още една непреходна класика – "Амадеус" (25.07) на режисьора Милош Форман.  Очаква ви също така и премиерата на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „Анна"” (утре 20.07 от 21.10ч), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.