Прибиращи се от Европа турски гастарбайтери счупиха рекорд по трафик и опашки на ГКПП "Капитан Андреево". Само за едно денонощие оттам са минали 10 хиляди автомобила с над 32 хиляди пътници в тях, информира Dir.bg.

Образували са се 9 колони на всички гишета, а дължината им е около 200 метра. 35 гранични служители работят на пункта, при необходимост ще бъдат извикани и още. Обработката на документите става за 3-4 минути, но въпреки това за самото пресичане на границата се изчаква 2-3 часа, предаде БНР.

През граничния пункт за 2 дни в края на миналата седмица преминаха близо 18 000 автомобила със 70 000 пътници, което  доведе до часове чакане на границата. Прогнозите са трафикът към Турция да бъде натоварен до началото на август.

Интензивен е и трафикът за леки автомобили на вход на ГКПП "Калотина" и ГКПП "Кулата" и "Маказа", съобщиха от ГД "Гранична полиция". Данните за трафика на граничните пунктове е към 16.00 часа. На българо-румънската граница на всички сухопътни гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е интензивен и в двете посоки за леки автомобили. На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От 16.00 ч. на 21 юли Ферибот Свищов - Зимнич преустановява дейност поради техническа неизправност до 19.00 ч. на 23 юли.