Славчо Атанасов говореше едно преди 6 месеца, а сега става друго. Тогава той твърдеше, че ако аз се кандидатирам за трети мандат, той също ще участва във вота, за да се изправи срещу мене на балотажа. Сега след като се отказах виждам, че той няма да го направи и отново ще участва в изборите за кмет на Пловдив.  Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев относно решението на ВМРО да започне преговори с НФСБ за издигането на Славчо Атанасов за кмета на Пловдив.
"Нека избирателите за какво става дума", добави още кметът. Иван Тотев присъства  на церемонията в МБАЛ "Свети Панталеймон", където бе подписано споразумение с Българския червен кръст. С него лечебницата се включва в програмата в програмата „Мобилни социални  екипи в Община Пловдив“, в която участва и УМБАЛ "Свети Георги".

Очаквам номинациите на ГЕРБ за кмет на Пловдив да бъдат между 8 и 10.  Яснотата за тях ще има, след като приключат номинационните събрания в шеста района. Това заяви настоящият градоначалник Иван Тотев.  Той поясни, че след като бъдат представени номинациите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, тя ще реши кой ще бъде кандидатът на партията за отговорния пост.

"Вече обявих, че няма да се кандидатирам за трети мандат и няма да участвам в събранията  за определянето на номинациите. Ще избягвам и коментарите, тъй като всяка моя дума може да се изтълкува превратно, добави още Иван  Тотев. Той поясни, че организацията на ГЕРБ в Пловдив  следва  стриктно указанията на централното ръководство на партията и събранията са отворени максимално за гражданите, които също могат да номинират. "По-прозрачен избор за участие в местното самоуправление в България не е правен никога", категоричен е Тотев.

По  думите му предизборната  ситуация в Пловдив ще бъде динамична и интересна, особено след номинацията  на Славчо Атанасов от ВМРО.
"Надявам се  следващия кмет на Пловдив да бъде разумен, диалогичен като него и да държи на нещата в които вярва, за да взима тежки решения в името на града.  Трябва да е готов и да плати политическата цена, ако се наложи", добави още Иван Тотев.