Четвъртък вечер от 21:10Филмови нощи във Филипополисимат честта и удоволствието да поканят пловдивчани в Лятно кино „Орфей” за едно незабравимо събитие.Класиката "Амадеус"  на режисьора Милош Форман ще бъде показана на големия екран под звездите! Филмът от 1985 г., носител на 8 награди „Оскар”, включително и за най-добър филм, е истинско събитие в света на киното и до днес е считан за едно от най-добрите произведения, създавани от седмото изкуство. Историята е свободно базирана на живота на Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери – композитори, живели във Виена през втората половина на XVIII век. Една непреходна легенда за съревнованието между двама изключителни мъже.
Късната прожекция от 23:45 ч. ще бъде тази на българската продукция "Ага", дебютирала на фестивала Берлинале. Филмът на Милко Лазаровразказва за Седна и Нанук, които живеят далеч на север и мечтаят да съберат семейството отново. След смъртта на Седна Нанук извървява дълъг път, за да открие напусналата ги преди години дъщеря Áга. Този филм  е определян от някои родни критици като съвременен шедьовър, а преживяването да бъде видян на голям екран под открито небе обещава един незабравим спомен.
До края на Филмовите нощи ви очакват още две прожекции на британската комедия "Вчера си е за вчера", една на оскаровата драма "Роди се звезда", музикалната биография "Бохемска разпсодия", както и на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „Анна"” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.
За финал на 21-ото издание на Филмови нощи Филипополис е подготвена и специална изненада – извънредна прожекция на комедията УЮТ на Камен Донев. Прожекцията на забавната историята ще бъде на 29 юли от 21.10 часа.
Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.