Социалистите в община Хисар номинираха Ива Вълчева за кандидат за кмет на левицата в общината, като тя бе избрана с мнозинство от предложените от структурите на БСП шест кандидата. Вълчева е експерт в областта на туризма, активен читалищен деец, трети мандат общински съветник, а в последната година е и Председател на Общинския съвет в туристическия град.
„Познавам проблемите в населените места в общината и имам решения. Факт е, че община Хисаря в момента не е майка, а мащеха на населените места. Неправилно поставените приоритети, водят до задълбочаване на проблемите. При всяко свое решение до сега съм се ръководила от мисълта, че то трябва да е от полза за хората.Това, смятам, че е в основата на доброто управление“, с тези думи Ива Вълчева представи пред членовете на общинската конференция своята визия за развитие на общината. Според нея от първостепенно значение за развитието на общината са чистотата, ефективното стопанисване на общинската собственост, поддържането на парковете, инфраструктурата, диалога с бизнеса.
„Предстои ни много работа, но считам, че заедно можем да постигнем успехи. Сигурен съм, че можем да загърбим личните си пристрастия и единни да работим за победата на тези избори. Акцент в програмата на БСП за управление на общината ще бъде създаването на условия, с които градът да стане атрактивен за наши и чуждестранни туристи. Имаме традиции, но условията все още не са достатъчно добри. Проблемите в населените места са много и тяхното разрешаване ще бъде приоритет за излъчените от БСП кандидати за общински кмет, кметове на населени места и съветници.“, заяви Пенчо Шапков, председател на местната структура на БСП.
Лидерът на социалистите в общината обърна особено внимание на проблемите, като делегатите обсъдиха и други значими проблеми като некачествено изпълнените проекти, почистването на речните корита и дерета, спешна нужда от ремонт на общинския сграден фонд – читалища, медицински служби, неработещите детски градини и училища, лоша комуникация с общинската администрация.
Гости на общинската конференция бяха членовете на НС на БСП Атанас Петков, зам.- председател на Областния съвет и Петър Мутафчиев. „Заедно, единни, обединени от една обща кауза и в честен разговор с хората по проблемите им БСП може да бъде бъде победител в тези избори.“, заяви Атанас Петков в обръщението си към делегатите като припомни, че така БСП е работила и за предишните избори, в които е станала първа политическа сила в община Хисар – и на парламентарни, и на президентски, а и на провелите се преди месеци избори за Европейски парламент.
До началото на септември БСП ще бъде готова с план за управление на общината, с ясна програма за действие по населени места.