Парвиз Умарбаев получи входна виза за влизане във Франция, но Стивън Езе-не. Това обяви собственикът на Локомотив (Пд) пред журналисти. Той пристигна пред френското посолство в София, за да изрази несъгласието си с решението двамата футболисти на "черно-белия" тим да не бъдат допуснати във Франция. Локомотивци пътуват за страната световен шампион във футбола за реванша в четвъртък в местния Страсбург от турнира за Лига Европа. В първия двубой "смърфовете" паднаха с 0:1 като домакини. В крайна сметка виза получи само таджикът Парвиз Умарбаев, докато нигериецът Стивън Езе- не.

"Явно французите още ги боли от гола на Емо Костадинов на "Парк де Пренс" срещу тях. Според мен Страсбург е замесен. Това не може да се случи без техни действия. Сезирали сме УЕФА, ФИФА и Министерския съвет. Всички наши институции се намесиха. От УЕФА и ФИФА не съм сигурен. Вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме на успех".
.Той коментира и наказанието на Локомотив  (Пд) заради расизъм . "Не знам този българин, който е бил в публиката от страна на УЕФА, явно той е забравил отдавна българския. Думата “ууу” да ви звучи като маймунски звук. Този човек явно е стоял на някакво клонче. Заявихме  стадион "Васил Левски" за следващия кръг, защото на нашия стадион в парк  “Лаута” приключихме", каза Христо Крушарски. Той добави, че не се е отказал от концесията за клубния стадион и изграждането на тренировъчна база.

"Проведох доста  Имахме една уговорка с кмета. Има договорки и условия. Казах им, че офертата не ме устройва. Откъде ще спечеля аз 35 милиона за 35 години? Мисля, че трябва да има преразглеждане на офертата на концесията. Ботев се сърдят, но ние тръгнахме заедно. Мисля оттук нататък ние да си вървим солово. Аз съм външен човек и явно в Пловдив е като в Сърбия. В Сърбия никога не приемат чужденец да ти е началник. Чувствам се чужд там. То си личи по посрещане и изпращане".

"Не съм спрял дотук. Отборът ще върви напред. Набрали сме скорост и оттук нататък ще мачкаме наред. Като гледам май всички ще ни дишат във врата. Гледайте мачовете с отворени очи, а не с черни очила. За мен сега най-основната цел е да ударим тия зад мен", каза още  Христо Крушарски.