Кандидатът на БСП за кмет на ,район  "Източен"  инж. Йордан Василев започна обиколката в него  от емблематичния хотел „Империал“ и бизнес сградата в непосредствена близост, притежание на семейството на настоящия кмет Иван Тотев. Наблюдава се чистият и облагороден район около него. Неизбежно следва съпоставката със затъналия в боклуци кв. „Столипиново“ – изоставен от местната власт. Погледът минава през новото игрище там, изградено в нищото, благодарение на евросредства и никаква мисъл. След това преминаваме през „Соколите“, също доста показно място за битието на столипиновци.
Отново към „нормалната“ част на района – бившата ДГ „Арлекино“, сега филиал на ДГ „Чайка“ – подблокова градина, която заради статута си отдавна не би трябвало да функционира, но поради липса на друга и наличие на деца, продължава да работи. В непосредствена близост се довършват нови жилищни комплекси, които ще се населят от млади хора, семейства, затруднени с обучението на децата си – чисто и просто поради липса на училища и детски градини в района. Такива не се предвижда да бъдат изградени.
Подлезите, извадени от роман на Стивън Кинг, принуждават хората да заобикалят до далечните светофари или да притичват през автомобилите.
Неизбежно стигаме до транспортния проект - първото поставено електронно информационно табло на градския транспорт е в район „Източен“. Разходваха се близо 20 000 000 лв., без системата да е заработила изобщо.
Пълната обиколка ще бъде излъчена по БСТВ скоро.