Детските хорови формации от Япония – Младежки смесен хор "Сан-ин - Малкият Феникс“ от град Йонаго и хор „Фени“ от град Токорозава, заедно с пловдивския хор „Детска китка“, ще изнесат концерти в Пловдив по повод петата годишнина от избирането на града за Европейска столица на културата.  

Съвместните изяви ще отбележат и партньорството между "EU Japan Fest " и фондация "Пловдив 2019",  както и визитата на председателя на неправителствената японска организация Масаказу Токура.

Първият от поредицата концерти е на 3 септември от 17,00 ч. в Съюз на Инвалидите - Пловдив с участието на хор Малкият Феникс. В същия ден, от 19:00 часа е представянето на хор Фени в в храм "Св. Йосиф. Специално за 5-и септември, денят, в който Пловдив печели титлата „Европейска столица на културата“,от 19:30 часа ще се състои концерт на стълбите на „Каменица“. Участие в него ще вземат 44 деца от японските хорове и 50 деца от българския хор „Детска китка“. Входът за концертите е свободен!

Партньорството между Пловдив 2019 и "EU Japan Fest " датира отпреди пет години. За цялото сътрудничество до момента организацията е спомогнала с над 200 000 евро, за осъществяването на над 15 проекта, реализирани съвместно от български и японски артисти.Сред текущите проекти са „Седмицата на съвременното изкуство“, Седмица на японското куклено изкуство и „+7 часа“, обединяващ българското и японското изкуство.

Партньорството ще продължи и през 2020 година, когато българският хор „ Детска китка“ ще гостува на летните олимписки игри в Япония.