Известната флейтистка от Италия проф. Луиза Селло ще изнесе концерт на  5 септември,  четвъртък, 18.00 часа в зала „Съединение“. на Регионален исторически музей – Пловдив. В него ще участва и пианистката Аурора Стабио. За това информираха от общината. Проф. Луиза Селло  е посланик на италианската музика по света и представител на културата на град Удине.

 Определяна е  от списание „Ню Йорк Концерт Ревю” като творец със „завладяваща страст и сладконапевна спонтанност, с брилянтна техника, отличен контрол на дъха, изобилен звук и огромен чар”.
Свири в цял свят и е творецът, избран от италианското Министерство на културното наследство да представлява италианската музика.
В творческата ѝбиография фигурира тимената на Рикардо Мути, Театър „Ла Скала”в Милано, Тревър Пинок, Алирио Диаз, Виенския симфоничен оркестър, „Карнеги Хол”, „Джулиардскул”, Филип Антремон, Карл Лайстер, Бруно Канино, Симфоничния оркестър на Тайланд и композиторите Салваторе Шарино, АлдоКлементи, Райнер Бишоф, Адриано Гуарниери (чиито творби са изпълнени за пръв път от нея).
Ученичка на Раймон Гийо и Ален Марион в Париж и на Северино Гацелони в Академия „Киджи” в Сиена, с академично образование по „Флейта” и по „Съвременни езици и литература” (със степени „Магистър” и „Доктор на науките”), тя е титуляр на Катедрата по флейта в Консерваторията на Триест, Преподавател в Нов български университет в София и гост-лектор в Университета на Виена.
Артист с атестат от флейти „Миядзава”, работи със „Страдивариус” и „Милениум” в Пекин.
Проф.Луиза Село е президент на историческата асоциация „Амичиделла Музика“  гр.Удине, Италия.