Директорът на Английската  гимназия Николай Радев е кандидатът на БСП за кмет в Пловдив. Това решиха делегатите на градската партийна конференция с таен вот. Той получи подкрепата на 71 от 129 гласували  членове на ръководния орган.  
Близо седем часа продължи заседанието, на което бяха приети доклада на председателя Красимир Трифонов за актуалната политическа обстановка и предизборната платформа. Дискусията относно модела на кандидатската листа логично отне най- много време. С явно гласуване делегатите решиха кандидатът за кмет да бъде водач на листа, а в челото й подредиха и кандидатите за районни кметове. Така второто място зае Тодор Стоилов – кандидат – кмет за р. Централен, следван от доц. Ангел Иванов – за  р. Южен и д-р Атанас Баташки – за р. Северен. Петата позиция е за гражданската квота, а  15, 25, 35 и 45 място за коалиционни партньори. На шесто, седмо и осмо място са съответно Добромира Тошева, кандидат-кмет за р. Тракия, инж. Йордан Василев, кандидат – кмет за р. Източен и Десислава Йорданова, кандидат-кмет за р. Западен. Следват юристката Недялка Петрова, младежкият лидер д-р Любомир Паунов и председателят на БСП – Северен Илия Гатев. На 12 и 14 място са общинските съветници от настоящия мандат Иван Петков и Петя Манева, а между тях  съветничка от предишния мандат Минка Сърнешка. Всички излъчени кандидати в листата са с висше образование, има и двама студенти.
„Пловдив на хората“ е озаглавена предизборната платформа, с която БСП в града на тепета ще поиска доверието на пловдивчани. „Ще водим позитивна и ярка кампания. Първата ни цел е балотaж, а втората – победа. Имаме най-добрия кандидат – успешен директор и дългогодишен учител, опитен, можещ и знаещ“, заяви областният лидер Георги Гергов. „Ръководството на партията  застава зад Николай Радев, който е  достойна кандидатура“, заяви в качеството си на член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Манол Генов.
„Пловдив се нуждае от интелигентно и умно ръководството. Ще потърся подкрепа в моите среди – колеги и преподаватели в училища и университети, сред стотиците бивши мои  ученици и техните семейства. Ще говоря с пловдивчани за бъдещето, защото, ако искаме такова, нека върнем Пловдив на хората“, каза кандидатът за кмет Николай Радев, преди да благодари за гласуваното му доверие. .