Виктория Волей (Пловдив) постигна първа победа в контролните мачове от подготовката си за новия сезон в мъжката Висша лига.

Това стана на старта на приятелския четиристранен турнир „Купата на Пловдив“, който започна  в зала „Строител“ в Пловдив. Възпитаниците на треньора Атанас Митрев надиграха убедително отбора на Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:20, 25:16, 25:22) гейма.

В събота (5 октомври) от 18,00 часа е пловдивското дерби в надпреварата между Виктория Волей и домакина ПСК Локомотив. В неделя (6 октомври) от 16:00 часа е последният мач на Виктория Волей в турнира – срещу тима на ВК Етрополе

„Този път съм доволен както от резултата, така и от играта. Категорично с присъствието на опитните Стоян Вулджев и Евгени Григоров изглеждахме по доста различен начин. Това бе и първата контрола, в която сме в пълен състав. Но аз и преди казах, че в тези мачове резултатът е на втори план за нас. Важното е ние да си подредим играта. Иска ми се след турнира всички състезатели да са здрави. Видя се, че при нас спойката между младост и опит дава резултат“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.