Живущите на ул. „Преспа“ са сюрпризирани от едностранно прекратяване от страна на районната администрация на договорите за наем на гаражите им и поради тази причина потърсиха помощ от кандидата на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ за районен кмет, инж. Йордан Василев. Шестте блока, всеки с население колкото едно село, намиращи се в една от най- рисковите части на града, остават без места за паркиране на личните си автомобили.
Хората имат договори за наем с общината и редовно си плащат дължимите суми. Въпреки, че някои от договорите са подновени преди два месеца, всеки един от наемателите е получил писмо, че в едномесечен срок трябва да демонтират гаража си, поради инвестиционни намерения на общината с цел благоустрояване на терена. В противен случай, администрацията принудително ще се погрижи за премахването, а разноските ще заплатят собствениците на металната конструкция, пише още в писмото.
„Това е най-крайната обитаема източна част в града, в непосредствена близост до кв. „Столипиново“. Затова се притесняваме от кражби и посегателства над автомобилите ни“, изразяват тревогата си гражданите. Те посочват още, че уличното осветление не се поддържа и в по-голямата си част в момента не свети, което също е предпоставка за престъпления.
„Помня като дете, че тук преди гаражите беше кал и треволяци. Ясно е, че няма да можете да паркирате колите си повече тук. Ясно е, че Общината няма проект, няма и пари да облагороди района!“, заяви инж. Василев.
„Изберете ли ме за кмет на района, ще отменя заповедта за събаряне на гаражните клетки до приемане на проект за облагородяване на района и осигуряване на финансиране за изпълнението му“, категоричен е кандидатът за кмет на „Източен“ с № 56 в интегралната бюлетина.
„Това е отмъщението на Николай Чунчуков – неговото довиждане към нас, след като няма повече да бъде кмет“, изразяват мнението си живущите там. Те изрично заявиха намерението си да направят жива верига, ако се стигне до настъпление на багери към техните гаражи. Йордан Василев в подкрепа към тях ще им помогне с организирането на подписка, която в общината заедно с писмо в знак на недоволство с неспазване на договора и погазване на човешките права на гражданите.