Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд-Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четирима мъже. Апелативните магистрати прецениха, че изцяло споделят мотивите на Окръжния съд относно обоснованото подозрение за съпричастност на четиримата към деянията, в които са обвинени. Според съда при по-лека мярка за неотклонение съществува реална опасност обвиняемите да извършат престъпления.
На обвиняемия Б. Ш. е повдигнато обвинение за престъпление по служба, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до осем години.
На обвиняемия Д. К. са повдигнати две обвинения - за отвличане, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до десет години и за изнудване, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до шест години.
Две обвинение са повдигнати и на С. Т. – за склоняване на Б. Ш. към извършване на престъпление по служба, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до осем години и за изнудване, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.
На обвиняемия Ц. С. са повдигнати обвинения за отвличане, за което в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до десет години и за противозаконно лишаване от свобода, за което в НК се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.