Родители чистят детските площадки и ремонтират съоръжения. Общината нехае. Това стана ясно на вчерашната среща с граждани на кв. „Изгрев“, кандидатът за районен кмет – инж. Йордан Василев и Росица Богданска – кандидат за общински съветник от БСП за България. „Нелепо е да се чисти само по избори и то веднъж. През другото време децата ни прескачат боклуци и опасни съоръжения. Искахме да направим детски кът пред блока, общината не ни позволи. Искахме да наемем за тази цел пустеещия имот, уж стопанисван от бивш общински съветник от ДПС, но и това не ни позволиха“, обясниха неволите си родителите. „Грижата за децата, социалната политика никога не са били приоритет на управляващите, но ние ще променим това“, заяви инж. Василев и с колегата си Росица Богданскаобясниха, че в платформата на БСП в Пловдив това са водещи приоритети и ще работят за тях.
По-възрастните граждани споделиха, че от години желаят да имат собствен пенсионерски клуб, но и те биват пренебрегнати от местната управа. „Събираме се в гаража, обособили сме го, за да ни е приятно. Но сега, когато има акция за събаряне на този вид гаражи, къде ни остава да се помещаваме?“, тъжат мъжете. „Обещавам Ви, че ще направя всичко възможно, за да имате клуб. Ако не се грижим за децата и родителите ни, какво остава? Трябва да се сложи край на управлението за собствения джоб!“, категоричен бе кандидатът за райкмет с №56 в интегралната бюлетина.
Относно проблемите с боклуците, които явно са неизбежни в тази част на „Източен“, Йордан Василев обясни, че след всяко питане или изказване по темата напоследък, на следващия ден започва почистването. „Така е и с поставянето на контейнери на няколко места, но очакваме след изборите отново да изчезнат“, споделят горчив опит гражданите.
„Ромите завладяват все по-голяма територия. Трябва да се намери начин да се приобщят, да се цивилизоват. В противен случай това води до проблеми и до рискове. Колите ни се разбиват постоянно, сигнализираме органите на реда, но никой нищо не прави, за да ни защити“, оплакват се потърпевши от нощните набези. Инж. Василев запозна присъстващите с проекта, който левицата озаглави „Стратегия за Столипиново“. „Интеграцията е задължителна, с работа и желание за промяна,това е напълно реално и постижимо“, добави още той.
На финал жителите на квартала пожелаха успех на двамата кандидати и убедено заявиха, че младите са носител на промяната и заслужават усилията им да бъдат подкрепени. Инж. Василев заяви, че винаги е насреща, а директният телефон ( 0878 439 587 ) ще продължи да работи и след изборите, защото взаимното доверие е най-важно.