Инж. Йордан Василев – кандидат за районен кмет на „Източен“ от БСП за България, посети вчера живущи в кв. „Каменица“. Съвместно с тях набеляза критичните места, по които трябва да се работи през новия мандат на местната власт.
Освен неизменните проблеми в района – инфраструктура, липса на паркоместа и поддръжката на зелените площи със собствени средства, бяха посочени и други, специфични за квартала.
„Съдбата на магазин „Триумф“ не е ясна. А ако се събори и се построи жилищна сграда, ние няма откъде да пазаруваме, трябва да ходим до съседните квартали, а не е по силите за всички ни“, оплакаха се хората. Инж. Василев обясни, че след като е предвиден терена за магазин, би следвало да запази предназначението си и не би трябвало да се строи жилищна сграда на негово място.
„Най-важното за нас, младите семейства е строежа на нова ясла и детска градина. Няма достатъчно места за всички деца“, тревожат се майки, чиито деца още чакат да бъдат класирани. Йордан Василев бе категоричен, че това е водещ приоритет и нови детски заведения следва да бъдат построени. „На база постоянното строителство на нови жилищни сгради и младите хора, които живеят в тях, няма как да оставим децата без полагащото им се по закон и право място в детска градина или ясла“, мотивира се кандидат за районен кмет с № 56 и добави, че според наблюденията му са необходими и детски площадки за игра и реновиране на старите такива в квартала.
„Сагата с гаражните клетки не е подминала и хората от кв. „Каменица“, но там вече са премахнати. Разбира се, проект няма, няма и обещаното облагородяване. Прах и отломки обаче има“, установи инж. Василев. Той запозна присъстващите със съдбата на живеещите на ул. „Преспа“ и подписката, която те стартираха, а именно за запазване на гаражните клетки до избор на проект и осигуряване на нужните за целта средства.
Сериозно препятствие за живущите на ул. „Славянска“ се оказва снегът. През зимния сезон, при един по-обилен снеговалеж, колите остават затрупани до стопяването му, а хората не могат свободно да се придвижват до работните си места. „Снегорин тук не минава, общината разбира се нехае“, заявиха живеещи на въпросната улица. Наред с безобразните задръствания около тях, това прави придвижването им истинско приключение.
Инж. Йордан Василев декларира своята подкрепа към гражданите и обеща, че срещите няма да приключат до тук, а телефонът му ще остане включен за всички нуждаещи се от съвет и помощ и след финала на изборите. „Защото проблемите могат да се разрешат единствено, когато има консенсус и мотивация и от двете страни“, каза на края на срещата кандидатът за кмет на район „Източен“.