"Общината има три задачи – да изгражда и да поддържа, да осигурява ред и сигурност и да санкционира нарушителите“, посочи кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев. Той разговаря с живеещите на ул. Копривките в квартал Христо Смирненски, район Западен. Те споделиха: „Всичко е занемарено, направеното не се поддържа, няма никакъв контрол”.
Хората бяха особено критични към чистотата в квартала, както и към сметосъбирането и сметоизвозването. По думите им през уикендите казаните и контейнерите „преливат“, а през лятото зловонията от тях са нетърпими. "Общината плаща над 34 милиона за поддържане чистотата в града, но навсякъде има оплаквания от гражданите. Време е общината да поеме изцяло дейността и отговорността за чистота, зелените площи и за замърсяването на въздуха“, каза Радев и заяви, че като кмет ще бъде безкомпромисен в това отношение. Презастрояването като проблем също е във фокуса на неговото внимание, стана ясно от думите му, а решението вижда в спазването и прилагането на закона. Кандидатът с № 56 гарантира, че опазването на междублоковите пространства и съхраняването им като малки зелени дробове на Пловдив е сред основните му управленски задачи. „Междублоковите пространства имат сонди, които не се използват, растенията в зелените площи загиват. Единственият начин това да се промени е вотът с номер 56" – категоричен бе директорът на Английската гимназия.
"В ключови за района места няма осигурен достъп за възрастните жители и хората в неравностойно положение. Спазването на това законово установено право на гражданите е приоритет за нас" – допълни кандидатът за районен кмет Десислава Йорданова.