Кандидатът за кмет на община Пловдив – Николай Радев и кандидатът за кмет на район „Източен“ – инж. Йордан Василев разговаряха днес с граждани в кв. „Гладно поле“. Те запознаха гражданите с платформата на социалистите, озаглавена „Пловдив на хората“.
„Трябва нов поглед на града, защото хората изнемогват“, заяви директорът на Английската гимназия, а колегата му добави, че БСП за България е единствената алтернатива и „Източен“ не заслужава пренебрежението, което получава от администрацията.
Обсъдиха се болезнени теми, актуални в целия град.  „Работническият град Пловдив се предаде. Закриха се предприятия. Тревожно е, че няма икономика. В новите заводи се работи на ишлеме“, изрази тревогата си Николай Радев. Инж. Василев обясни, че в района има чудесен потенциал за икономическо и индустриално развитие.
Проблемът с детските градини, яслите и площадките бе споменат от всички граждани, с които двамата кандидати с № 56 разговаряха. „Има много млади хора, благодарение на неспиращото строителство, в района ще се заселят още семейства с деца. За съжаление всички терени, подходящи за детски заведения се продават и използват за строителство на жилищни сгради. Един от водещите ми приоритети, който заявих в началото е именно това – грижа за децата в района и облекчение на родителите“, заяви инж. Василев. „Социалното никога не е било приоритет на управляващите“, упрекна ръководството на града Николай Радев.
„Подлезите вечер са немислими за използване – тъмнина, дупки, разпадащи се стълби. Не можем да пресичаме отгоре, понеже е рисково за живота. Трябва ли да стават непрестанно злополуки, за да ни обърнат внимание и да поставят пешеходни пътеки и пешеходни светофари“, питат живущите в квартала. Йордан Василев обясни, че проблемът с подлезите му е до болка познат и е част от подобренията, които предвижда за района – светли, поддържани, по европейски модел.
Стопанисването на междублоковите пространства, липсата на паркоместа, неасфалтираните части от улици и още много други тревоги изразиха хората пред кандидатите на БСП за България, а по думите им единствено от социалистите срещат разбиране. „Писнало ни е от измами и злоупотреби, които ясно се виждат в изборния ден. Само заради Вас ще гласуваме, защото знаем, че сте единствената реална опозиция“, с тези думи пожелаха победа на кандидатите с № 56 гражданите. Николай Радев и инж. Василев обещаха, че ще работят усилено, за да защитят гласуваното им доверие и за да може „Източен“ и Пловдив да се развиват и процъфтяват.