Престижни награди на медицинската гилдия за 2019 година получиха двама пловдивски лекари. Това стана по повод Деня на Българския лекар-19 октомври. Отличията им бяха връчени на церемония в София, организирана от Българския лекарски съюз.

Проф. д-р Иван Дечев – ръководител на Катедрата по урология и обща медицина при Медицински университет  – Пловдив и началник на Клиниката по урология при УМБАЛ "Свети Георги"  бе награден  за “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“. Неговият колега  проф. д-р Борислав Китов – ръководител на Катедра по неврохирургия при Меди;ински университет – Пловдив,  бе отличен в категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.

Проф. д-р Иван Дечев бе  отличен и с почетен знак и грамота от Районна колегия - Пловдив на БЛС в категория „Отличен лекар от Районна колегия при Българския национален съюз”.

 Проф. д-р Анастас Баталов, зам- ректор по учебно-болнична координация на МУ Пловдив поздрави двамата си колеги.

Наградата "Лекар на годината 2019" бе връчена на проф. Пламен Георгиев Панайотов, началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница "Св. Марина" във Варна и преподавател в Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.