„Сметището до КАТ Пловдив ще стане футболно игрище, а на терена до ул. Дилянка ще има детска площадка“, гарантира кандидатът за кмет на р. Северен от „БСП за България“ д-р Атанас Баташки. Той бе на посещение в кв. Тодор Каблешков, а живеещите там му посочиха множество проблеми - чистотата и липсата на контейнери, никакво улично осветлени, опасно преминаващите ТИР-ове в близост до домовете им. Започналото събаряне на паянтовите постройки е спряло наполовина, увери се кандидатът за районен кмет с № 56. Той бе информиран, че обещаното узаконяване на стабилните жилищни сгради също чака своето решение. Ежедневието на хората и тук е белязано от грижата за насъщния. Бедността и липсата на работа са причина за ниския социален статус на жителите на квартала.
„Проблемите наистина не са малко, но с общата воля на кмета и на живеещите тук, можем да започнем решаването им последователно“, каза д-р Баташки на тръгване.
Той бе категоричен, че ще промени ситуацията, защото мизерията и нищетата в Европейската столица на културата са срам настоящото