‘’Европа в Капки Поезия’’ е уникален проект, част от програмата на ‘’Пловдив- Европейска столица на културата 2019’’,който се прави за първи път в Централна и Източна Европа. Той е дело на екипа на първата музикална телевизия в България ММ, а целта е да усмихнат хората в дъждовния ден!
Визията на изработените от специален материал шаблони за всеки от стиховете е на графичния дизайнер Симона Кожухарова. Големината им е различна, но повечето са с размери 1,50 х 2,50 м. За полагането им на тротоара се използва революционен спрей по технология разработена от 20 годишния американец  Перегрийн Чърч. Заедно със своя съмишленик в изработката на изкуство под дъжда Екзак Фишер, през май 2014г. те поставят първия надпис в Сиатъл, щата Вашингтон, който изсъхва напълно, не се вижда, не се усеща при ходене, няма мирис, екологично чист е и се разгражда от само себе си след около 10 седмици. Единственият проблем е, че цената му е твърде висока.
Единични надписи, с използването на спрея са правени оттогава основно в САЩ и Австралия, както и в няколко страни от Западна Европа. За първи път обаче се подхожда толкова мащабно за поставянето на такъв тип визуално изкуство в градска среда. Текстовете могат да бъдат видени на няколко локации в Пловдив, като екипът на телевизия ММ е подбрал песни и изпълнители, емблематични за дадената страна от Европейския съюз. Сред тях са Битълс, АББА, Тото Котуньо, Лара Фабиан, Жо Дасен, Рамщайн, Карел Гот, Омега, Инна, Найтуиш и др. Българските участници, с изключение на Паша Христова с ‘’Една българска роза’’, бяха избрани чрез допитване до зрителите на Фейсбук страницата на музикалната медия и включват Лили Иванова със ‘’За тебе бях’’, Васил Найденов  с ‘’Всичко ми е наред’’и Стефан Вълдобрев с ‘’По-полека’’.
От 1 ноември до 15 ноември може да се включите в играта  на телевизия ММ за откриване на стиховете в Пловдив, чрез която участвате за награди след  тагване със снимка от мястото и публикуването ѝ в социалните мрежи. Голямата награда ще бъде за един от вас, който открие и се снима на всичките 32 надписа в Пловдив, като тя ще бъде обявена допълнително.
Проектът ‘’Европа в Капки Поезия’’ е част от програмата на Фондация Пловдив 2019, дипломатически представителства на страните от Европейския съюз и техните културни институти в България, местни и национални медии.