Трета изложба „Два свята“ ще открият пловдивските художници Анета Стоянова и Станислав Трайков в Дома на културата „Борис Христов“. Те ще представят 50 свои творби.
В картините от масло представят пейзажи от морето и прекрасни кътчета на страната, както и модернистични и градски сюжети. При двамата е обединяваща темата за романтиката и красотата на цветята. За втора поредна година Анета Стоянова демонстрира изображения на жени в традиционни български носии. Според нея те носят смисъл, изработени са с много любов от нашите предци и разказват интересни неща не само за историята на края, от който е жената, но и говорят за личните й предпочитания и характер. Сред любимите й техники е работата с въглен и креда. Преди месец тя е подарила портрет на примата на българската музика Лили Иванова. Сред приятелите, които притежават портрети, рисувани от Анета Стоянова по снимка са актьорът Калин Арсов, художникът Димитър Добрев, фотографът Асен Великов, художникът Станислав Трайков и други. Стиловете на двамата автори се допълват. Сред картините, които ще представят са „Лора“, „Просто влюбени“, „Слънчев ден“, „Крайбрежна любов“, „Созополски спомен“, „Зимен сън“ и други.
Тази година Анета Стоянова и Станислав Трайков отново направиха дарение със свои картини, сумата от продажбите на които предадоха за лечението на 10-годишния Мартин. Те участваха за втора поредна година със своя изложба в Банско, която бе открита от кмета на града Георги Икономов и където се радваха на изключително успешно представяне. Анета Стоянова участва със свои творби и на вернисажи във Видин и Враца.
Пловдивските художници ще представят отново картина, създадена от двамата – „Два свята“. Тази година тя представлява ваза с красиви пролетни цветя. Миналата година те подариха общата си творба на Дома на културата „Борис Христов“. Тя е рисувана от върха на Небет тепе и представя съвременния център на града, като при създаването й авторите използват техниката „импасто“, за да въплътят различни нюанси в усещането за Пловдив.
 Изложбата „Два свята“ на Анета Стоянова и Станислав Трайков ще бъде открита на 30 октомври 2019 г. от 19.30 часа във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“ и ще може да се види до 10 ноември 2019 г.