Балотажи за кметове ще има в пет райони на Пловдив. Това съобщиха от ОИК. Според данните от паралелните преброявания при 100% обработени протоколи кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров става районен кмет на "Тракия" от първи тур.

В "Южен", където се очакваше ВМРО да изтегли Славчо нагоре, предимство отново има ГЕРБ. На балотажа в неделя един срещу друг застават Костадин Язов /ГЕРБ/ срещу Борислав Инчев /НФСБ-ВМРО/. В някогашната "македонската крепост" на воеводите за Здравко Димитров са гласували близо 8434 души, а за Славчо Атанасов - 4328.
 
Най-драстична е разликата между двамата кандидати в "Централен", където Димитров бие над 3:1. В този район кандидатът на ГЕРБ Георги Стаменов бе близо до победа още на първи тур, но в крайна сметка ще се явява на балотаж срещу Георги Титюков /Кауза Пловдив/.

Кандидатите на ГЕРБ са фаворити и в останалите очертали се балотажи. В "Западен" действащият кмет Димитър Колев се изправя срещу Десислава Йорданова /БСП/, която изпревари съименничката си и бивша кметица на района Десислава /НФСБ-ВМРО/.

В "Северен" Стоян Алексиев /ГЕРБ/ ще спори срещу Атанас Баташки /БСП/.

В "Източен" фаворит за балотажа е Иван Стоянов /ГЕРБ/.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров продължава убедително да води изборните резултати, става ясно от близо 50 процента от обработените бюлетини в ОИК. За него са гласували 34, 81 на сто от избирателите.

Славчо Атанасов /НФСБ - ВМРО/ е втори, каквато тенденция се очерта късно снощи. Славчо Атанасов има 16,40 на сто от действителните гласове. Дани Каназирева от Съюз за Пловдив се нарежда на трето място с 11,54 процента.

За Николай Радев от БСП са гласували 10,50 % от избирателите. Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски" е подкрепен от 7,15 на сто, а Николай Бухалов от Кауза Пловдив взима 4,91 на сто от гласовете. Почти същият резултат - 4,59 процента - има Атанас Костов от Демократична България.