Трета по ред съвместна изложба със заглавие „Два свята“ откриха миналата вечер пловдивските художници Анета Стоянова и Станислав Трайков в Дома на културата „Борис Христов“, фоайе, етаж 1. В експозицията те показват 50 свои нови творби.  В картините от масло авторите пресъздават пейзажи от морето и прекрасни кътчета на страната, както и модернистични и градски сюжети. Обединяваща темата и за двамата автори е романтиката и красотата на цветята.

Пловдивските художници отново представиха пред своите гости и почитатели картина, създадена от двамата – „Два свята“. Тази година тя представлява ваза с красиви пролетни цветя, която подариха на своя обща приятелка още в деня на откриването. Наскоро авторите дариха средства от продажбата на свои картини за лечението на 10-годишния Мартин.

През 2018 година,  Анета и Станислав дариха първата си обща творба със същото заглавие „Два свята“ на Дома на културата „Борис Христов“. Картината е рисувана от върха на Небет тепе и показва съвременния център на града. При създаването ѝ авторите използват техниката „импасто“, за да въплътят и пресъздадат различни нюанси от личното си и съкровено усещане за Пловдив.

По време на откриването на експозицията миналата вечер, Анета Стоянова и Станислав Трайков получиха свидетелство за дарение от името на Община Пловдив, което бе връчено от Петя Щерева - ръководител на Дома на културата „Борис Христов“. Тя изказа още веднъж благодарност към авторите за жеста, като пожела успех на изложбата „Два свята“ и много творческо вдъхновение за нови съвместни проекти.

Изложбата в Дома на културата „Борис Христов“ може да бъде разгледана до 10 ноември.