Здравко Димитров от ГЕРБ е новият кмет на Пловдив.  Това показват проучванията на агенциите „Тренд” и „Галъп за днешния балотаж. Той е получил подкрепата на 57.1% от съгражданите си, упражнили правото си на вот. Опонентът му  Славчо Атанасов от НФСБ/ВМРО е подкрепен от  37.3% от имащите право на глас.

Кандидатът на ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова печели четвърти мандат като градоначалник. Тя я печели 50.9% от вота на столичани. Опонентът й на втория тур и независим кандидат Мая Манолова пък получава подкрепата на 42.7% от упражнилите правото си на глас.

Във Варна печели Иван Портних от ГЕРБ с 60.8% от гласовете. Съперникът му във вота Костадин Костадинов от ПП „Възраждане”пък  получава 35.1%.

В Плевен вотът печели независимият кандидат Георг Спартански с 55.3% при 39.5 на сто за опонента му Мирослав Петров от ГЕРБ.

Руля в Русе поема Пенчо Милков от БСП с 57.5% от гласовете. 37.6 на сто от гласувалите в крайдунавския град са дали доверието си на Диана Иванова от ГЕРБ.

Изборите в Благоевград печели независимият кандидат Румен Томов, подкрепен от БСП  с 52.1% от гласовете. Настоящият кмет Атанас Камбитов събира 43.0% от вота и не успява да се пребори за трети мандат.