На 7 декември 2019 г. (събота) от 11.00 часа в зала „Съединение” на площад „Съединение” 1  в Пловдивще се проведе концерт с участието на Стефан Далчев – орган и Магдалена Далчева – виолончело. В програмата са включени произведения на Йохан Себастиан Бах, Габриел Форе, Йозеф Райнбергер, Йордан Гошев. Вход свободен, колекта.

Стефан Далчев е роден в София. Като студент по пиано в класа на К. Ганев в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ спечелва конкурс и получава държавна стипендия, за да учи орган в Академията за музикални изкуства “Леош Яначек” (JAMU), Чехословакия при проф. Алена Весела. Завършва Висшето Училище за Музика “Ференц Лист” в Германия - орган и чембало. Специализира в Международната Академия за органисти в Хаарлем, Холандия. Изнася рецитали и участва в ансамбли като органист, чембалист и пианист в големите европейски музикални центрове, както и в Южна Африка. Реализира множество записи за български и чужди медии. Преподавал орган и чембало в Университета в Стеленбош, ЮАР и в АМТИИ, Пловдив. Преподава в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, където в края на февруари т.г. защитава дисертационен труд относно интерпретацията на бароковата музика.

Магдалена Далчева завършва с отличие НМА “Проф. Панчо Владигеров“ в класа по виолончело на проф. Здравко Йорданов. Специализира виолончело и камерна музика и има майсторски класове в международни академии за камерна музика. Един от основателите на Българско клавирно трио, с което става лауреат и носител на І награда на VІІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти. Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея. Участва като камерен музикант на редица международни фестивали. Има издадени четири СD с камерна музика, както и записи за наши и международни медии. Била е помощник-концертмайстор в камерния оркестър на БНР. Свирила е в Симфоничния оркестър на Кейптаун, ЮАР. Преподавател по камерна музика в НМУ „Л. Пипков”, София.

Стефан и Магдалена Далчеви концертират заедно като камерен ансамбъл - орган, чембало или пиано и виолончело. Често разширяват формацията си и с други камерни музиканти.