Ученици от Основно училище „Димчо Дебелянов“ в Пловдив организират на 12 и 13 декември, четвъртък и петък, благотворителен коледен базар в полза на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги“

Базарът ще бъде разположен във фоайето на училището във времето между двете смени, в които текат учебните занятия. Учениците от  1 до 7 клас сами са изработили коледна украса, сувенири и картички по време на часовете по технологии и в някои извънкласни дейности, като доброволно и с ясното съзнание за целта на дарителската кампания са оставали и след часовете, за да сътворят празничните артикули.

Организационният екип на кампанията изказва своята сърдечна благодарност и възхищение от вложените усилия на учениците и техните ментори – учителите и ръководството на ОУ „Димчо Дебелянов“.

Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ е организирана от УМБАЛ „Свети Георги“ с цел да събере средства за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс. В него от старите си и рушащи се сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Към момента кампанията е успяла да събере над 80 хил. лева за по-малко от 1 година от стартирането си, благодарение на различни събития, като голяма част от тях са по инициатива на пловдивските училища.