Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде пресконференция във връзка с представянето на тима до този момент в есенния полусезон на Първа лига и предстоящия мач с Левски, предаде dsport.bg. Собственикът на „черно-белите“ изрази мнението си за българския футбол, Българския футболен съюз, старши треньора Бруно Акрапович, както и за каква сума би продал играчи от клуба.

„Работата на треньора (Бруно Акрапович) е безкомпромисна. Той си има собствено мнение и си държи на него. Но всичко минава през разговори и в крайна сметка стигаме до резултата, който е сега. При него компромис няма – няма мои, няма твои, всички са еднакви. И който заслужава – получава, който не заслужава – стои и чака. Бруно сложи ред в съблекалнята. Доверието, което му гласувах беше още от първия ден. Ние с него сме сключили дълъг брак. Не както се казва „договор“ в чужбина. При нас е брак. Не с подписите, с думите“.

„Стига с тия финанси, ние работим без пари. Аз не съм чак толкова богат. Ако някой богат се изръси да даде някой лев – няма да го откажа. Ще го взема и ще го удвоя. Аз колкото имам – толкова давам. Финансите не са най-главното нещо във футбола. Едно производствено предприятие ако произвежда брак – кой ще му дава заплатите. При нас всеки си получава за това, за което дава – и за заплати, и за премии. Ако си постигнат резултата – ще си вземат премиите, ако не – ще чакат, докато си я заработят“, сподели Крушарски.

„Най-напред глезените момчета трябва да станат сериозни хора, за да има успех – трябва да има ред в къщата. За да има български футбол – трябва да си решим проблемите в нашия двор, а не да гледаме в чуждите. Начинът на работа е сбъркан. Обучението на треньорите е сбъркано. Всичко трябва да тръгва от школите“.

„На футболния съюз му трябва управленска фигура. Боби има своите плюсове, с които е допринесъл за развитието на футбола. Но той не може да отиде в клуба и да направи стратегията на работа“.

„Не знам някой дали е правил статистика колко гола има Локомотив и кой не е вкарвал гол от отбора. Единствено аз не съм вкарал – защото не съм играл. Нямаме голмайстори. Какво значи голмайстор? Това професия ли е? Това е талант. От нашите момчета и защитниците вкарват – Алмейда има 4 гола, Езе има голове. Луков няма само, ама на него сега ще му дам да бие някоя дузпа и той да влезе в класацията. И то дано да е срещу Левски, щото там ще ми е най-приятно. Те са ми най-голямата дрязга“.

За предстоящия мач срещу Левски в неделя, Крушарски заяви: „С Левски ще играем мъжки. За мен не е най-главното да победиш, най-главното е направиш играта. Хората да останат доволни от това, което виждат на терена. Това липсва по българските терени. Разходката в парка на мача с Арда, със Славия – това повлия на отбора и аз им казах някои неща в прав текст. Момчетата си взеха поука и тръгнаха на друга скорост. Те имат възможност да изиграят още 4 мача тая седмица и пак да бият Левски. Сили имат“, каза още собственикът на Локомотив.

Взехме 1 милион от УЕФА, сега има интерес към няколко играчи. Който извади пари, които заслужава играча – не 100 000, не 200 000 – такива суми в Локомотив няма. От милион нагоре има играчи вече в Локомотив. Това е тактиката на работа и на печалба. Така че за мен футбол вече се превръща в предприятие, което не само ми носи радост, но вече и пари.
Има желание към двама футболисти, но ще мислим. Георги Илиев е категоричен, че си тръгва. Димитър Илиев има договор за още три години. Той подписа нов договор преди два месеца. Иска да си остане в Пловдив, не иска да ходи никъде. Той каза, че не иска да ходи никъде”.

И шампионата, и Купата на България са ни приоритетни. Отборът израсна с мачовете в Европа. Участието ни в евротурнирите даде своя резултат. Ние градим и конкуренцията в отбора, която е много важна“, завърши Крушарски.