Градска художествена галерия - Пловдив предлага през уикенда 4 различни изложби в своите сгради с временни или постоянни експозиции. В събота и неделя от 10 до 18 часа ценителите на изобразителното изкуство могат да разгледат двете големи изложби под знака на Дружеството на пловдивските художници: годишната в галерия „Капана“(ул.“Райко Даскалов“№29) и „100 на 100 пловдивчани“ с куратор Костадин Отонов на ул. „Гладстон“ №32. И двете изложби са с вход свободен и продължават до 20 януари.
Съвременно изкуство от остров Сардиния гостува на първия етаж в сградата на ул.“Княз Александър I“ №15 (главната пешеходна улица). Изложбата ще приключи на 18 януари със закриващо събитие в 15.00 часа.
Безценни православни икони от XVI до XIX век съдържа постоянната експозиция на ул. „Съборна“ №22.
Понеделник вече е почивен ден и за четирите сгради.
До края на януари от понеделник до събота може да се види пъстрата колективна изложба „Дядо Коледа и приятели“, подредена в сутеренната зала в сградата на ул. „Артин Гидиков“ №11. Там на първия етаж е постоянната експозиция с мексиканско изкуство, а на втория са разположени творбите на Цанко Лавренов. С досегашното си работно време от понеделник до събота приема посетители и постоянната експозиция живопис на Енчо Пиронков в Стария град (ул.“Васил Кънчев“ №1).