Академик Бултекс 99 бе на прага на страхотен обрат в последната четвърт, но не успя да го осъществи и загуби домакинството си от Рилски спортист с 91:95 /26:26, 23:28, 15:19, 27:22/. Двата отбора изиграха зрелищен и резултатен мач, като в последната част пловдивският тим стигна до реална възможност да обърне резултата, след като изоставаше с 9 точки. В крайна сметка опитният тим на гостите удържа победата, но баскетболистите на Академик Бултекс 99 заслужават поздравления за раздаването и желанието, с което играха.

Първата четвърт бе доста резултатна. Двубоят започна равностойно, но след 5-тата минута домакините успяха да се откъснат с тройка и два коша на Шакир Смит до 18:11. Гостите обаче съумяха да изравнят. Втората четвърт също бе оспорвана. Академик Бултекс 99 започна със серия от 5:0, но Рилски спортист изравни. След това бе ред на гостите да се откъснат с 5 точки, но Томич изравни с тройка. Към края на частта баскетболистите на Рилски спортист заздравиха защитата и успяха отново да дръпнат с 5 точки на почивката.

В третата четвърт гостите се откъснаха с 9 точки, в един момент пловдивчани стопиха пасива на 4 след тройка на Шакир Смит, но Рилски спортист си върна преднината след кош със сирената преди последната решителна четвърт. 6 минути преди края Академик Бултекс 99 стопи пасива на гостите на 3 точки след две тройки на Кнежевич и Шакир Смит. Брендън Браун обаче отново вдигна разлика с два пробива. Страхотни изяви на Шакир Смит сведоха аванса на гостите само до 2 точки 2 минути преди края. В последните секунди домакините пропуснаха да отбележат от бърза атака и до обрат не се стигна.

Шакир Смит направи голям мач за пловдивчани, отбелязвайки 33 точки, от които 6 от общо 13 тройки за своя тим. Васил Бачев и Обрад Томич записаха по 16 точки, Василие Кнежевич – 11. Брендън Браун бе най-резултатен за победителите с 23 точки, Ксавиер Джонсън добави 21, Игор Кесар – 17.