В хода на специализирана полицейска операция служителите на Второ РУ на 17 януари в 1ч. след полунощ ,установили водач, който управлявал без необходимите документи за това.  За това информираха от ОД МВР. Автопатрулът спрял лек автомобил БМВ за проверка на улица "Сергей Румянцев" констатирал, че лицето управлява в срок на административно наказание "лишаване от правоуправление на МПС". Съставен е АУАН по Закона за движение по пътищата и пловдивчанинът е задържан за извършено престъпление по чл. 343 В от НК. Работат по документиране на престъплението продължава.
35 годишен, криминално проявен от Пловдив е арестуван  заради това, че е управлявал  автомобил под въздействието на наркотични вещества. На ул. «Вратцата» екип на Шесто РУ спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген голф". Направения драг чек тест на неправоспособния водач отчел употреба на амфетамини и опиати. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал 3 от НК. Работата по случая продължава.
На 16 януари служители на РУ Хисаря спрели за проверка лек автомобил "Опел Астра". Проверяващите задържали 27 годишен водач, управлявал автомобил чужда собственост. При направената проверка драг чек тестът реагирал положително  на амфетамини. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343Б ал 3 от НК. Работата от разследващите продължава.