Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил започване на разследване на смъртта на фена на Ботев Тоско Бозаджийски. Това съобщи  министърът на правосъдието  Данаил Кирилов след среща при премиера Бойко Борисов. Премиерът  прие  днес привърженици на канарчетата, а в кабинета му са били още бащата на Тоско, Гешев, Кирилов и българска адвокатка, която представлява семейство Бозаджийски в Гърция.

"На тази среща г-н Борисов ми разпореди като министър на правосъдието да задействам и да ангажирам всички международно правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество между България и Гърция. Да уведомя гръцкия правен министър и да поискам информация за статута на разследването до настоящия момент и да предприема възможните спрямо споразуменията действия в посока установяване и ефективност на разследването в Гърция", заяви след срещата Данаил Кирилов.

"За мен е важно, че на тази среща главният прокурор се ангажира да започне досъдебно производтво и в България. Да се установи истината за загубана на българския ни събрат. Смятам, че ще се получи адекватна защита и взаимопомощ по този случай", допълни още министърът.