Служителите от   Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция "Св. Георги", който са се държали брутално с възрастните, ще бъдат уволнени. Това заяви днес заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев.  Директорът на социалния дом Марина Танева, също ще бъде отстранена, след като приключи проверката. Тя е в планиран отпуск от три седмици. "Ще получа от нея рапорт днес. Тя ми каза, че не била информирана за извращенията", допълни Тимчев.

В заведението работят 14 души, сред които 7 болногледачи, които трябва да се грижат за настанените 15 болни с деменция.  Именно върху болногледачите падат подозренията, че са се гаврили с настанените в социалния дом.

"Ще установим кой е. При всички случаи ще има уволнения",  увери заместник-кметът. Той се извини на болните и близките им от името на градоначалника Здравко Димитров.

Община Пловдив ще бъде безкомпромисна към всяка една проява на неетично, непрофесионално и нечовешко отношение от страна на нейни служители, заяви още Анести Тимчев.

Той обясни,  че от създаването на центъра отпреди 3 години до днес няма нито един сигнал за нередност от страна на служители или близки на някой от настанените лица в него.

 Записи, направени от роднини на пациенти, обаче показват бруталното отношение към болни и възрастни хора в "Св. Георги".