Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което спрямо обвиняемите А. А. и Н. К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Според прокуратурата по отношение на  А. А. е предявено обвинение за престъпление по чл.242, ал.2,предл.1 вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс затова, че същият като извършителв съучастие с Н. К., като подбудител и помагач, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през ГКПП „Капитан Андреево“ високорисково наркотично вещество марихуана с общо тегло 2.840 килограма, което е намерено при щателната митническа проверкаукрито в акумулатори, превозвани в камион, чийто шофьор е бил Н.К. По отношение на обвиняемия Н. К. е предявено обвинение за престъпление по чл.242, ал.2,предл.1 вр.чл.18, ал.1 вр. чл.20, ал.3 и ал.4 вр. ал.1 от НК.
Апелативният съд прецени, че въпреки ранния етап на разследване  и за двамата обвиняеми има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че те са съпричастни към извършване на престъплението, в което са обвинени. От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тировете често пътували до Турция празни, а обвиняемия Н. К. организирал сделките. Съдът счита, че поради високата мобилност на обвиняемите и за двамата  съществува реална опасност от укриване. От друга страна от начина и механизма на извършване на деяниетосе обосновава и опасност от извършване на престъпление спрямо двамата обвиняеми. Н. К. е осъждан и преди.
Определението на Апелативния съд е окончателно.