Спектакълът "Одисей"  ще бъде излъчен  тази събота, 8 февруари, от 17 часа по БНТ2.   Ако сте сред зрителите, които са имали щастието да се сдобият с билет за най-мащабното и въздействащо театрално събитие в програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019", или пък ако сте сред мнозината, за които билетите все не стигат, защото вече са продадени - и в двата случая си струва да гледате филма на БНТ.

Така телевизионните зрители в цяла България ще могат да го видят. Иначе амбициите на екипа екипа на Драматичен театър Пловдив,  създал пиесата  към програмата на града като Европейска културна столица има амбициите тя да бъде видяна и по света. Италия е първата страна, с която се водят разговори, съобщи директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.

От театъра ще търсят подкрепа от Фондация "Пловдив 2019" и от Министерството на културата.
Кръстьо Кръстев  благодари на драматурга Александър Секулов за уникалния текст, а също на режисьорката Диана Добрева и на целия екип, реализирал пиесата и свършил колосалната работа тази продукция да стане реалност.

„Това ще остави белег в техния живот. Благодаря и на техническите служби, които свършиха чудеса. Целта ни е да сме гости на повече места в България и чужбина“, коментира директорът на театъра.

Той добави, че поставянето на „Одисей” в Народния театър, е било изключително сложно, но успешно. „Това ни дава кураж да мислим върху гостуването на повече места в България и чужбина. Това е следващата ни цел. Надяваме се на съдействието на „Пловдив 2019” и Министерството на културата. Любопитни сме да покажем това нещо на други култури и да видим как ще го възприемат те”, каза още Кръстев.

Драматургът Александър Секулов заяви, че гостуването в София е било голямо  предизвикателство и отговорност пред целия екип.

Когато спектакълът напусне мястото, в което е създаден, се появява едно любезно отчуждение.  не съм си представял че един 24-годишен човек може да излезе и да смаже претенциозната софийска публика. Дори възрастни актьори се притесняват, докато Константин Еленков го направи без да му мигне окото", добави Александър Секулов.