Възможности за оптимално решаване на проблемите с трафика, градския транспорт и паркирането обсъдиха директорите на общинските предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Паркиране и репатриране“ инж. Пламен Вълков и инж. Ненко Калакунов на работна среща в столичния Център за градска мобилност.  
Изпълнителният директор на ЦГМ Румяна Милова лично запозна представителите на Община Пловдив с добрите практики и новите идеи за подобряване на транспортното обслужване в София.
„Опитът на Столична община е особено ценен за усилията ни да въведем ред в паркирането, което ще се отрази положително и върху трафика“, коментира инж. Ненко Калакунов.
Ръководителят на отдел „Паркиране“ в ЦГМ Емил Коларов го запозна с организирането на „Зелена зона“, каквато Община Пловдив също предвижда да реализира по примера на София. Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ получи и специална покана за участие в международната среща на асоциациите за платено паркиране, която напролет ще се състои в Сърбия.
Като ползотворна определи срещата и инж. Пламен Вълков. Според него много от предприетите в София мерки за облекчаване на трафика и  подобряване на услугата в обществения масов транспортмогат да се приложат успешно и в Пловдив.