Представители на всички общности и религии в Пловдив ще се съберат на 14 февруари на традиционното Кафе на толерантността, което се организира за 6-та поредна година.  Събитието започва в 11.30 ч. в Джумая джамия и se  организира от Районното мюфтийство и Мюсюлманското настоятелство. Домакин на срещата е г-н Ахмед Пехливан, председател на настоятелството и член на Консултативния съвет на Фондация „Заедно“, която обединява дейността на различните общности в града под тепетата, в подкрепа на каузата за мирното съжителство и етническа толерантност.
             Всяка година Кафето на толерантността напомня за хилядолетната история на града. Пловдив пази паметници на културата и емблематични места в отделните квартали, свързани с живота на известни родове евреи, италианци, турци, руснаци, арменци и др. Това е наследството, което днешните пловдивчани трябва да предадат на следващите поколения. Затова на този ден се събират заедно представители на управляващия и религиозния елит, журналисти, неправителствени и културни организации, млади хора от различните етноси. Пиенето на кафе е част от древните традиции на турската общност и се приема като знак за дългогодишно приятелство.
              Очаква се да присъстват Главният мюфтия Д-р Мустафа Хаджи, областният управител Дани Каназирева, Генералният консул на Турция в Пловдив г-н Хюсейин  Ергани, дипломати,  представители на Фондация „Заедно“ – мюсюлмани, юдеи, християни – православни и католици, на културни организации и др.

За първи път турската общност отправи покана за Кафе на толерантността през 2015 г., по повод годишнината от вандалския акт над джамията в центъра на Пловдив.