Заловиха дрогирани и пияни зад волана. Новината съобщиха от ОД МВР Пловдив.
На 14 февруари след полунощ, 62 годишен мъж от Пловдив бе задържан в ареста на Второ РУ Пловдив. При проверка на булевард "Копривщица" екип на Пътна полиция спрял за проверка лек автомобил "Форд фиеста“. Извършената проба за алкохол на водача отчела 1,46 промила. Мъжът отказал да кръвна проба, но в талона записал собственоръчно, че е съгласен с показанията на дрегера. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343Б ал 1 от НК.
33 годишен водач на "Опел астра" е задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Полицейски служители от РУ Асеновград извършили тест на местния жител, който спрели за проверка на улица "Стоян Джансъзов". Драг чек-а реагирал положително на марихуана. Мъжът е задържан за престъпление по чл. 343Б ал 3 от НК. Материалите са докладвани на дежурен прокурор в Асеновград.
В РУ Стамболийски е започнато бързо производство за престъпление по чл 343Б ал 1 от НК срещу 59 годишен мъж. В хода на извършена проверка по линия пътен контрол, униформените спрели водач на лек автомобил "Фолксваген голф".Пробата за алкохол, извършена с техническо средство по надлежния ред, отчела 2,28 промила. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа.
Две досъдебни производства  за извършено престъпление по чл 343Б ал 3 от НК образуваха полицейските служители в РУ Труд. За шофиране под въздействие на наркотични вещества и техтите аналози бе задържан 21 годишен младеж от Карлово. Младият мъж бил спрян на територията на  село Бенковски. Полевият тест отчел употреба на марихуана. Водачът управлявал лек автомобил "Мерцедес", отказал кръвна проба.  Кръвна проба е отказала и 32 годишна жена от село Стряма. Униформените служители я спрели за проверка на територията на Труд и по надлежния ред установили, че шофира под въздействие на амфетамин. Жената управлявала лек автомобил "Волво". Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на прокуратурата.