Полицията залови пияни и дрогирани зад волана. За това информираха от ОД МВР Пловдив.

В ареста на Второ РУ за срок до 24 часа е задържан 23 годишен от с. Стремци, обл. Кърджали. В късните часове на 18 февруари, полицейски патрул на районното спрял за проверка на ул. "Тодор Каблешков"  лек автомобил "Опел астра". Тестът за употреба на алкохол 1,65 промила.  Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл 343Б от НК. Работата по документиране на случая продължава.
Бързо производство за престъпление по чл 343Б ал 1 от НК срещу 41 годишен мъж от гр. Кричим е започнато в РУ Стамболийски. При проверка служители от районното управление са установили, че мъжът управлява МПС под въздействие на алкохол.  Водачът на лек автомобил "Рено меган" бил спрян за проверка на 18 февруари около 20,50 ч. В индустриалната зона на града. Извършеният по надлежния ред тест отчел 1,58 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 ч.

Автопатрул на Шесто РУ се натъкнал на водач на лек автомобил „Мазда“, който при зелена светлина на светофарната уредба, продължавал да стои във видимо неадекватно състояние в автомобила си, без да потегли. В хода на проверка, извършена на 18 февруари  се оказало, че водачът управлява автомобил с прекратена регистрация, на който е поставил регистрационни табели от друго МПС, също с прекратена регистрация.  37 годишният мъж бил отведен в районното управление и изпробван с драг чек  тест, който отчел употреба на опиати и  амфетамин. Мъжът шофирал и след употреба на алкохол. Униформените служители установили, че мъжът е с богато криминално минало – скоро е излязъл от затвора заради излежана присъда за кражба на автомобил. Започнато бързо производство за извършено престъпление по чл 343Б ал 3  и 345 ал 1 от НК. Лицето е задържано с мярка за 24 часа, която в последствие е удължена в „задържане под стража“ за 72 часа. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.