Задържаниса са  водачи на автомобили, шофирали след употреба на алкохол и наркотични вещества. За това иформираха от ОД МВР.
В РУ Стамболийски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б ал 1 от НК  срещу 27 годишен от с. Куртово Конаре, който шофирал МПС след употреба на алкохол. На 26 февруари полицейските служители спрели за проверка автомобила, който мъжът управлявал на територията на село Йоаким Груево. Колата с марка „Нисан Ноте“ била  чужда собственост, а извършения бил тестван по надлежния ред тест за употреба на алкохол, която отчела употреба от 1,59 промила.  Нарушителят е задържан в ареста за срок до 24 часа.
В хода на извършена проверка на 25 февруари,  служители на РУ Труд са задържали за шофиране под въздействие на наркотични вещества водач на лек автомобил БМВ. 20 годишният мъж, който го управлявал е от село Стряма. Взетата по надлежния ред проба реагирала за употреба на амфетамин.  Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.