Митрополит Николай ще гостува   на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив по случай 150 - годишнината от учредяването  на Българската екзархия. Заседанието ще започне по този случай  с тържествена  церемония. Запознати  не си спомнят друг път представители на Пловдивската митрополия да са гостували на местния парламент.

Съветниците ще освободят от длъжността   управителя на МБАЛ "Св. Мина" д-р Генади Странджев по негова молба. Той беше избран  на поста временно, но си остана и.д. цели три години.  На негово място, пак временно, ще бъде избран проф. д-р Петър Петров.  На 12 май ще има конкурс за управител, който ще се провежда за трети път. Досега нямаше мераклии да оглавят общинската болница заради  тежкото й състояние.  Дълговете на Първа градска са 2,6 млн. лева.

Очаква се, че на сесията ще бъде направена частична корекция на бюджета по искане на областния управител Дани Каназирева. Тя счита, че на кмета незаконно е дадено право да извършва  авансови плащания по европейски проекти от средствата предвидени за други разходи,  без да са гласувани тези средства в Общинския съвет.