Четиринайсет души са настанени във Военномедицинска академия за вирусно заболяване. Това съобщи  пред журналисти началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски. Четирима от тях са чужди граждани - японец, италианец, португалец и египтянин. Останалите са българи, които са били свързани с рискови дестинация най-вече Италия. Всички са с проявена клиника на вирусно заболяване - зачервено гърло, кашлица, като двама или трима са с пневмонии, днес ще бъдат готови резултатите им.
Новият китайски вирусафчийски в отговор на въпрос дали има настанен италиански гражданин в болница в Габрово с грипоподобни симптоми. В страната ни има вероятно 10-15 хиляди случаи на непотвърдени, които са се завърнали от Европа, но си стоят вкъщи, каза още той.

Директорът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кючуков заяви, че през последното денонощие в страната са влезли 14 400 лица и 12 100 превозни средства. "На Калотина снощи бе регистрирано лице пътуващо с тир като втори шофьор с повишена температура - бе задействана процедурата и хоспитализиран във ВМА", каза още той.